pühapäev, juuni 10, 2012

Kontaktseminar 31.05.- 02.06. Lissabonis

Meil oli väga hea võimalus osaleda Portugalis toimuval eTwinningu rahvusvahelisel koolitusel Maths and ICT. Koolitus oli mõeldud õpetajatele, kes õpetavad matemaatikat õpilastele vanuses 5-12.

eTwinningu kontaktseminar toimus Lissabonis. Väljalend Tallinnast Brüsselisse oli 7.35, sealt edasi Lissaboni. Võõras linnas palju seigelda ei saanudki- bussile, kahe peatuse pärast maha ning väike jalutuskäik hotelli. Juba fuajees sisseregistreerimisel saime tuttavaks ühe Bulgaaria õpetajaga, kes meie üllatuseks ei teadnud eriti midagi Eestist, kuigi oli Lätis käinud.

Kontaktseminar avati ametlikult 31. mai õhtul kell 18.15 (kohaliku aja järgi). Võeti sõna üldistel eTwinninguga seotud teemadel. Avaloengu pidas Richard English, kes töötab Hulli Ülikoolis matemaatika ja IKT praktiseeriva õppejõuna. Saime teada, et kohal on 26 riigi esindajad ning registreerunuid oli kokku koos korraldajatega 105 inimest.

Järgmisel päeval, 1. juunil algasid valitud töötubades õppimine. Eelnevalt saime tutvustava koolituse eTwinningu portaali, ennekõike Twinspace´i kohta. Samal päeval läbisime töötoad teemadega „Math and interactivity“ ja „Robotics“. Robootikaga puutusime kokku esimest korda. Põnev töötuba, kus leidsid rakendust ka kohalikud õpilased, kes meid rühmatöös ehk roboti seadistamises- programmeerimises aitasid.

Töine päev oli 2. juuni, kus töötoad teemadel „Maths ICT tools“ ja „Microsoft tools for primary schools“ andsid palju mõtteid koolimatemaatikaks. Töötoas „Maths ICT tools“ tutvustati erinevaid internetilehekülgi, mille abil saab teha matemaatika tunde õpilaste jaoks atraktiivsemaks. Eriti meeldis meile viimane töötuba „Microsoft tools for primary schools“, milles jõudsime tutvuda ainult programmiga Kodu. Kodu on 3D programm, mis võimaldab õpilastel ise programmeerida lihtsamaid arvutimänge ja neid ka hiljem mängida. Töötoas anti veel ülevaade Microsofti õppeprogrammidest Mouse Mischief, Math worksheet generator ja Math add-in for Word. Kõik programmid pidime enne seminari arvutisse installeerima, et võita töötamisaega. Kahjuks me ei saanud jääda seminaripäeva lõpuni, sest pidime lennujaama kiirustama!

Lissaboni kontaktseminari eesmärgiks oli uute kontaktide loomine ning erinevate teadmiste saamine. Nende päevade jooksul õnnestus luua uusi sõprussidemeid teiste riikide õpetajatega, kes olid huvitatud koostööst meie koolide õpilastega. Kõik läbitud töötoad andsid meile palju uusi mõtteid ja ideid, mida saame kasutada oma töös ja ka uute eTwinningu projektide loomises. Kokkuvõtvalt oli seminari kaheks miinuseks Wi-Fi puudumine ning töötubade algus- ja lõpuajaga venitamine. Plussiks positiivne õhkkond, head lektorid ja töötubade teemade valik. Oleme tänulikud selle võimaluse ja uudse kogemuse eest!

Kristi Saarpuu (Gustav Adolfi Gümnaasiumi klassiõpetaja)
Signe Reidla (Surju kooli matemaatikaõpetaja)

Kommentaare ei ole: