esmaspäev, juuni 07, 2010

Uute etwinningu saadikute rahvusvaheline töötuba Villasimiuses/Itaalias

28.-30. mail 2010 leidis Sardiinias Villasimiuses aset eTwinningu uute saadikute rahvusvaheline koolitus. Osalejaid oli üle kaheksakümne Euroopa erinevatest riikidest. Eestist osalesid nimetatud koolitusel kolm õpetajat – Tabasalu Ühisgümnaasiumi klassiõpetaja Lea Netz, Põlva keskkooli saksa keele õpetaja Aimi Jõesalu ja Antsla Gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Siret Vene.

Koolituse esimesel päeval tutvuti ning kuulati Anne Gillerani ettekannet „eTwinning 2.0 – projektidest kogukonnani“.

Ka mängiti, vesteldi tervituskokteili juues ja pidulikul õhtusöögil.

Teine koolituspäev koosnes nii ettekannetest kui ka töötubadest. Christina Crawley andis ülevaate uuest TwinSpacest, mis võetakse kasutusele septembrist.


Silvia Panzavolta jagas nippe multimeedia dokumentatsiooni esitamisest. Põhiline osa tööst toimus aga töötubades. Esimeses kahes töötoas analüüsiti TwinSpace ja komplekte. Näiteks Siret Vene analüüsis koos kolme itaallanna, leedulanna ja hispaanlannaga komplekti „Kultuur pähklikoores“. Otsiti vastust küsimusele, millised muutused tuleks TwinSpaces läbi viia, et see oleks kasutajasõbralikum ning õpetajate seas populaarsem. Aimi Jõesalu otsis 13. grupis koos kolleegidega Saksamaalt, Itaaliast, Maltalt samm-sammult tegutsemisviise komplekti „Digital journies“ põhjal TwinSpace´i hõlpsamaks kasutamiseks. Ühiselt tõdeti ka kalendri kasutamise vajadust, kuna eri maades on erinevatel aegadel pühad ja koolivaheajad.

Kolmandas töötoas analüüsiti dokumentatsiooni. Iga rühm analüüsis ühte projekti – kuidas on projekti dokumenteeritud, mil määral on kasutatud TwinSpace jne. Taoline analüüsimine oli kasulik ja õpetlik ja pani kohe ka oma projekte analüüsima.

Neljandas töötoas pani iga rühm kirja 5-10 dokumenteerimise kuldreeglit. Tänaseks on rühmatööde tulemid ning koolituse ettekanded kõigile tutvumiseks ka eTwinningu Learning Labs`is (http://learninglab.etwinning.net Viimases toimus ka koolituse eeltöö. Juba enne Villasiamuses kohtumist said õpetajad seal tutvuda, kogemusi vahetada ning valmistuda rühmatöödeks.

Koolituse kolmandal päeval tutvustasid töögrupid rühmatööde tulemusi. Kuna need olid väga mitmekülgsed ja erinevad, saime ühtlasi ka küllaga ideesid, missuguseid e-vahendeid esitlusteks kasutada ja kuidas esineda. Järgnesid kokkuvõtted, mõttevahetus ja hüvastijätt lõunalauas.

Nagu rahvusvahelistele kokkusaamistele omane, saime osa erinevate maade tegijate kogemustest, palju projektipartnereid ja kontakte endale juurde! Tore ja rikastav oli!

Avastage enda jaoks etwinning ja te ei kahetse!

Siret Vene, Lea Netz, Aimi Jõesalu

Kommentaare ei ole: