pühapäev, detsember 06, 2009

Ajalooõpetajate seminar Riias


27.-29. nov. käisime väikese seltskonnaga Riias. Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajaid oli neli: Piret Tänav Põlva Ühisgümnaasiumist, Siret Vene Antsla Gümnaasiumist, Kersti Salujõe Puka Keskkoolist ning mina, Madli-Maria Naulainen Kuressaare Gümnaasiumist. Meiega koos osalesid seminaril veel Elo Allemann ning haridustehnoloog Ingrid Maadvere.

Riias toimus viie riigi - Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Saksamaa ajaloo- ja sotsiaalteaduste õpetajate seminar. Seminari eesmärgiks oli luua uusi kontakte ning sõlmida koostööprojekte.
Eesimesel õhtul saime üksteisega tuttavaks, tutvustasime oma riiki ning õhtul toimus vahva jalgsieksursioon õhtuses Riias ning meeleolukas õhtusöök keskaegses restoranis. Teine päev oli töine, olime Riia linnagümnaasiumis, kus erinevad riigid tutvustasid oma häid kogemusi projektide näol ning hilisemas praktilises osas saime rühmatööde käigus algatatud mitmeid uusi koostööprojekte, mis reaalselt kohapeal ka ära registreeriti. Nt leidis uued partnerid Piret Tänava sotsiaalse sõnumiga graffiti projekt ning minu rühmas algatati projekt generatsioonivaheliste võimaluste erisuste uurimiseks, rühmatööde käigus tekkis aga veel mitmeid huvitavaid mõtteid.
Kui siinlugejate hulgas peaks veel ka olema teemast huvitatuid, siis hea meelega vahendan kontakte erinevate projektideni.

Kommentaare ei ole: